dijous, 16 d’abril del 2009

iCat fm: La normalitat d'una ràdio en valencià al 87.5 fm

Des de fa un parell de mesos he sintonitzat a ma casa, a València ciutat la sintonitze al 87.5 fm, un dial que m'acompanya quan navegue per la Xarxa, quan em dutxe i quan conduïsc el cotxe. Són tres moments ben importants per a mi, considere que per a molta gent, i des d'aleshores em trobe molt ben acompanyat gràcies a la música d'iCat fm. Per als qui encara no la conegueu és una ràdio fresca i actual. La locució és íntegrament en valencià i forma part del grup de Catalunya Ràdio.

És a més l'única ràdio que haja sentit mai que emet la música que jo ja abans escoltava pel meu compte: des de Massilia Sound System fins a Franz Ferdinand o Gossa Sorda, passant per Antony and the Johnsons. Vos recomane a tots que la sentiu perquè de bon segur bos agradarà!

Informació oficial

La proposta musical d'iCat fm és totalment innovadora, fuig dels cànons clàssics de la fórmula musical:

Apostem per nous artistes, per la divulgació, per la qualitat, per la música en català (30%), i pels sons de la música del món. Parem especial atenció a la música francesa i italiana, a més d'altres ritmes mediterranis. La música anglosaxona, que ocupa prop del 50% de la programació musical, també opta per artistes i valors emergents al costat d'altres de consagrats.

L'especialització, la divulgació i també la paraula són presents a iCat amb Albert Puig, Max Sunyer, David Talleda, Mingus B. Formentor, Josep Martín, Jordi Fàbregas, Núria Balaguer, Quico Pi de la Serra, Lluís Gendrau, Pablo Larraguíbel, Bruno Sokolowicz, Jordi Tardà, Albert Reguant, Txell Bonet i Lluís Marrasé.

La proposta musical d'iCat fm és al web http://www.icat.cat/ amb cinc canals musicals: TotCat, que emet música interpretada exclusivament en català; iCatjazz, un ampli i rigorós panorama internacional de jazz; MusiCatles, un autèntic viatge sonor arreu del món; Mediterràdio, el canal especialitzat en la música dels països del Mediterranis i Xahrazad, el canal més nou d'iCat.cat on s'apleguen les millors veus femenines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada