dimecres, 8 d’abril del 2009

Un 25 d'abril, tres manifestacions

El pròxim dissabte 25 d'abril, València acollirà l'estrena de dos manifestacions: A les 18:30, des de la plaça de sant Agustí, començarà la manifestació convocada per la plataforma 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència amb el lema Prenem els carrers per les llibertats dels Països Catalans. I a les 19:00, des de la plaça del Mercat Central, començarà la manifestació convocada per l'Associació Cultural i Republicana Constantí Llombart amb el lema Vinc-i-cinc d'abril de 2009, per la sobirania valenciana.

Però anem a pams i analitzem els què, qui i com d'estes convocatòries. Primer que res caldria puntualitzar que la tradicional manifestació del 25 d'abril és la convocada de manera unitària per Acció Cultural del País Valencià. I esta manifestació enguany se celebrarà el dia 9 de maig, cal no confondre-les.Manifestació Prenem els carrers per les llibertats dels Països Catalans.

Què és la plataforma 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència?

La plataforma la integren Endavant, Maulets, Cajei, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària. Autodefinits com Esquerra independentista consideren els Països Catalans com la seua nació.

Qui dóna suport a la convocatòria?

A banda de les pròpies entitats organitzadores també hi donen el seu suport el Partit Socialista d'Alliberament Nacional, l'entitat juvenil Reviscola, l'Esquerra Anticapitalista, el col·lectiu Ca Revolta i els jóvens nacionalistes valencians del Bloc Jove.

Com s'espera que siga la manifestació?

Amb un marcat caràcter d'esquerres, la presència de l'ideal antimonàrquic, republicanista, independetista. Entre els assistents, molts dels quals vinguts de Catalunya i altres territoris, compartiran carrer les diverses tendències dels nacionalismes català, dels Països Catalans i valencià.

Fotografia: L'Esquerra independentista el 9 d'octubre de 2008.

Manifestació Vint-i-cinc d'abril de 2009, per la sobirania valenciana

Què és la plataforma ACR Constantí Llombart?

Esta associació té com a objectiu promoure un projecte sobiranista i republicà per al País Valencià, alternatiu a la III República Espanyola. El seu document més rellevant és "Per la sobirania del poble valencià i la seua plasmació legal: la Constitució Valenciana i la República Valenciana". Forma part de la Coordinadora del País Valencià per la República, és coorganitzadora del Tren Republicà.

Com s'espera que siga la manifestació?

Inciarà a caminar des de la plaça del Mercat Central, tot seguit s'enfilarà pel carrer Bosseria cap a la plaça del Tossal del barri del Carme, girarà pel carrer de Quart i finalitzarà a la plaça de santa Úrsula, baix les Torres de Quart, on es realitzarà un breu parlament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada